Destinații de vacanță unde poți merge cu bagaj de mână

Puține lucruri pe lume se compară cu satisfacția și entuziasmul pe care le simți după ce pășești pe străduțele fascinante dintr-un nou oraș, când descoperi monumentele istorice mărețe, când guști din deliciile culinare inedite care pur și simplu îți încântă simțurile. Lumea e mare, locurile noi de vizitat sunt din belșug, așa că nu-ți rămâne de făcut decât să-ți iei câteva haine în troler și să pornești la drum.

Dacă nu vrei să pierzi nicio clipă cu statul la coadă la aeroport pentru a-ți înregistra bagajul de cală sau să-l recuperezi după banda rulantă, sperând să nu se fi pierdut pe drum, după ce aterizezi, alege varianta bagajului de mână, iar aventura într-o țară străină poate începe imediat.

În caz că nu știai bagajul de mana se referă la acel tip de bagaj pe care pasagerii îl pot lua la bordul avionului, în loc să îl ducă la cală. Acesta depinde de preferințele tale și poate fi o geantă de voiaj de umăr, un troler sau un rucsac.

Ține cont ca dimensiunea trolerului sau rucsacului care reprezintă bagajul de mână să se încadreze în limitele impuse de companiile aeriene. Cele mai multe companii aeriene au ca limite privind dimensiunea și greutatea:  55 x 40 x 20 cm, 10 kg, dar există și companii low cost precum Wizz Air de exemplu unde dimensiunile maxime acceptate sunt 40 x 30 x 20 cm.

Acestea fiind spuse, iată câteva destinații unde poți ajunge doar cu bagaj de mână fără să pierzi prea mult timp în aeroport și pe care să-l iei cu tine foarte ușor oriunde mergi:

Orașele din România

Știi deja că la noi în țară sunt o mulțime de locuri fascinante de vizitat. Dacă în acest an ți-ai propus să explorezi locuri noi, indiferent de mijlocul de transport cu care vei călători, recomandarea noastră este să mergi doar cu un bagaj de mână. Simplu de transportat, ușor de cărat dacă vei fi nevoit să schimbi mai multe mijloace de transport, bagajul de mână pentru a vizita orașele de la noi din țară e varianta cea simplă de a călători. Cimitirul vesel de la Săpânța din județul Maramureș, rezervația Cheile Nerei, din județul Caraș Severin, peștera Casian din Dobrogea sau Vulcanii noroioși din Buzău sunt câteva dintre locurile “obligatoriu” de văzut de un iubitor de călătorii. Cu un rucsac impermeabil vei putea ajunge în cele mai fascinante locuri.

City break în capitalele europene

Să vizitezi cele mai frumoase capitale europene nu îți trebuie pașaport, un buget generos și în niciun caz un bagaj prea mare. Scopul tău este unul clar, să vizitezi cât mai multe locuri în această escapadă de weekend. Asigură-te că ai încălțăminte comodă și un aparat de fotografiat. În rest, cum turistului îi stă bine cu drumul, varianta cea mai bună de bagaj de mână este rucsacul sau trolerul mic cu roți.  

Vacanța, oriunde la mare

Există o destinație în care, indiferent de numărul de zile, nu ai nevoie de prea multe haine sau produse. Exact, bănuim că ai intuit bine, despre vacanța la mare vorbim unde indiferent că ți-ai planificat să stai și 14 zile, costumele de baie și tricourile nu au cum să umple un bagaj de mână. În plus, în afară de loțiunea de plajă, de foarte multe cosmetice nu ai nevoie deoarece vrei să te întorci acasă cu un bronz super, nu-i așa? Nu uita să ai la îndemână biletul de avion, actele și banii, în rest, relaxare și soare cât cuprinde.

Concertul cântărețului sau formației favorite

Atunci când scopul călătoriei tale este unul foarte clar: să-ți vezi cântărețul sau formația preferată, atunci nici că mai ai nevoie de altceva. Normal că înainte sau după concert vei putea bate orașul la pas și vei putea vizita câteva obiective fără să-ți faci probleme că ai bagaje grele pe care nu ai unde să le lași. Așadar, dacă ai decis ce pui în bagajul de mână, iată câteva dintre concerte care se anunță în acest an în Europa: 1 mai – Metallica la Lisabona, 3 iunie – Maroon la Koln, 16 iunie – Pink la Amsterdam, 9 iulie Stevie Wonder – Dublin, 17 iulie – Bon Jovi la Viena etc.

Tips & tricks, cum să mergi cu bagaj de mână în vacanță

Împachetează inteligent. Există pe internet o mulțime de sfaturi despre cum să-ți împachetezi cât mai eficient hainele pe care le iei într-un troler sau rucsac mic. Cea mai cunoscută tehnică de economisire a spațiului este aceea de a rula hainele ca pe o shaorma în loc să le pui în teancuri. O altă tehnică ar fi să folosești pungi de plastic sigilabile, din care să scoți aerul cât mai mult posibil, pentru a le vida.

Alege un rucsac cu roți. Dacă scopul vacanței tale este să vizitezi cât mai multe orașe, poate nu ar fi rău să înlocuiești trolerul cu un rucsac cu roți, pe care să-l porți în spate atunci când ai nevoie de mâini libere și să-l tragi pe roți atunci când ai nevoie să te destinzi puțin.

Planifică-ți outfiturile pe zile. Așa cum îți planifici cu atenție vacanțele, așa este recomandat când mergi cu bagajul de mână în călătorie să-ți planifici ținuta pe fiecare zi. Ia-ți doar strictul necesar, fără excel de zel, și evită să te gândești la situații de urgență. În cazul în care ai neapărat nevoie de ceva îți poți cumpăra din vacanță, în plus te vei întoarce și cu o amintire.

Nu pune geacă în bagaj. Dacă momentul în care pleci în vacanță este în sezonul călduros, însă la destinație știi că vei avea nevoie de o geacă sau un hanorac mai gros, evită să o depozitezi în bagajul de mână ci pur și simplu ține-o în mână. S-ar putea să te feliciți pentru idee pentru că în avion din cauza aerului condiționat temperatura scade foarte mult și dacă ești mai friguros/oasă o să ai nevoie de ea.

Nu lua obiecte interzise. Atunci când mergi doar cu bagaj de mână, unul dintre aspectele de care este bine să ții cont sunt restricțiile impuse de companiile aeriene cu privire la produsele lichide sau obiectele considerate a fi periculoase. Așadar, nu uita că nu sunt acceptate recipiente mai mari de 100 ml și ambalează-le într-o pungă transparentă cu fermoar de 20 x 20cm.

Alege o geantă personală mai mare. În afară de bagajul de mână, care poate fi trolerul sau rucsacul unde îți vei depozita hainele, mai poți lua cu tine la bordul avionului o geantă personală. Evită astfel să-ți iei o gentuță foarte mică în care nu intră mai mult de un telefon și portofel, ci alege o variantă de geantă sau rucsac de damă în care poți căra aparatul foto, o carte, sticla cu apă etc.

Pentru a merge în vacanță cu un bagaj de mână trebuie clar să nu fii genul de persoană care să-și dorească să-și ia o adevărată garderobă sau genul care pleacă cu farmacia ori biblioteca în spate. Și da, indicat ar fi să nu fie vorba de o călătorie de mai mult de 7 zile mai ales dacă vorbim de sezonul rece, căci în acest caz este posibil din punct de vedere vestimentar să nu te descurci doar cu bagajul de mână.

One thought on “Destinații de vacanță unde poți merge cu bagaj de mână”

Comments are closed.