6 trucuri pentru împachetat eficient bagajul de mână

O vacanță la mare fără cremă de protecție sau pălărie de soare poate fi compromisă, mai ales dacă ai ales o zonă mai izolată, fără posibilitatea de a cumpăra de la destinație. Știm că bagajul de vacanță este pentru mulți dintre noi o adevărată provocare, cu atât mai mult dacă ai decis să mergi doar cu bagaj de mână. Însă, nu e nici pe departe o problemă dacă te organizezi și stabilești pe zile de ce lucruri ai nevoie. În plus, există trucuri super eficiente de împachetat care te vor ajuta să iei la tine mai multe haine și produse decât ai crede.

Așadar, dacă te pregătești de vacanță și tot ce vei lua la tine se va încadra în bagajul de mână, vrem să-ți împărtășim câteva trucuri super utile pentru împachetat:

1. Rulează hainele

Nu știm dacă ai auzit de Marie Kondo, considerată la ora actuală guru al ordinii, dar ideea este că trucurile ei de organizare au mare succes la nivel mondial în materie de ordine și curățenie. Marie Kondo are un ghid special dedicat împachetării hainelor, astfel încât acestea să ocupe cât mai puțin spațiu. Secretul numărul 1 în a ocupa cât mai puțin loc în dulapul de acasă sau în bagajul de mână este să-ți rulezi hainele. Atunci când așezi hainele într-un teanc, indiferent cât de bine sunt așezate, îți va fi dificil să le vezi dacă acestea se găsesc într-un sertar sau în cazul de față într-un troler. În plus, acest mic truc te va scuti și de căratul unui fier de călcat deoarece hainele rulate nu se vor mai șifona așa ușor.

2. Grupează lucrurile pe categorii

Tricouri la tricouri, lenjerie la lenjerie, cosmetice puse toate laolaltă, grupează lucrurile pe categorii și astfel îți va fi mult mai ușor să le găsești, fără să răscolești tot bagajul. Există în magazinele de bricolaj sau în cele generaliste, separatoare pentru sertare care pot fi folosite cu mare succes în interiorul trolerelor. Acestea sunt confecționate din material textil, sunt extrem de ușoare, deci nu trebuie să-ți faci griji în privința greutății, și te vor ajuta să îți delimitezi foarte bine spațiul din interiorul bagajului pe zone.

3. Pune lucrurile “ultra” necesare deasupra

Dacă știi că în timpul zborului s-ar putea să ai nevoie de o carte de citit sau după ce ai ajuns la hotel, primul lucru pe care vrei să-l faci este să te răcorești în piscină, atunci anticipează ceea ce dorești să faci și plasează acele obiecte deasupra. Cu siguranță îți vei mulțumi că ai fost inspirat/ă să plasezi deasupra lucrurile importante sau de care ai nevoie în cazuri de urgență, în avion sau aeroport, și că nu ai răscolit în văzul tuturor conținutul bagajului tău.

4 . Varianta small la produse cosmetice

Dacă ai mai călătorit cu avionul cunoști deja faptul că pentru bagajul de mână companiile aeriene au restricții cu privire la produsele lichide: maximum 100 ml per recipient și depozitate în pungi transparente, resigilabile. Pe lângă faptul că variantele small sunt mai ușor de transportat, cântăresc mai puțin, au și prețuri mai mici, ceea ce înseamnă o mică economie la bugetul tău de vacanță.

4. Mai puțină încălțăminte

Din păcate, încălțămintea este cea care ocupă cel mai mult loc din bagaj, iar anotimpul își spune de asemenea cuvântul. În primul rând, așează încălțămintea de la început și împachetează fiecare pantof sau bocanc în câte o punguță separată, și plasează-i pe ambii la fundul trolerului, urmând ca ulterior să așezi în jurul lor și deasupra hainele rulate, fără să lași spații goale. Un truc foarte practic este să porți în picioare pe avion încălțămintea cea mai voluminoasă, pentru a nu ocupa spațiul cu o pereche de bocanci sau pantofi sport prea mari. De asemenea, profită de spațiul din interiorul pantofilor și plasează șosetele rulate sau obiecte mici care au nevoie de… protecție suplimentară.

5. Alege țesături ușoare

Dacă vorbim de vacanța de vară, cu siguranță în acest caz lucrurile stau mult mai bine, pentru că hainele pentru sezonul cald sunt confecționate în general din materiale subțiri, vaporoase. Dar, dacă te pregătești de o călătorie în sezonul rece, atunci încearcă pe cât posibil să-ți alegi materiale care se strâng ușor, cântăresc puțin, așa cum sunt cele sintetice. Și ține minte un lucru: cele mai voluminoase haine nu vor sta în bagaj, ci pe tine!

6. Păstrează încărcătoarele într-un toc de ochelari

Tot ce înseamnă cabluri, fire lungi, de la telefonul mobil, căștile sau de la aparatul foto, pe care le iei cu tine în vacanță, strânge-le cu atenție și pune-le într-un toc de ochelari. Pe lângă faptul că vor sta în siguranță, le vei găsi rapid atunci când vei avea nevoie de ele.

În concluzie, înainte de a-ți pregăti bagajul de vacanță fă-ți o listă cu tot ce consideri că ai nevoie în călătorie. Fă un prim test și încearcă să vezi dacă toate lucrurile trecute pe listă intră în trolerul mic și nu cântăresc mai mult decât limita impusă de companiile aeriene: 10 kg. Evită să-ți iei prosoape sau obiecte de baie, dacă hotelul unde mergi îți asigură aceste produse și ai încredere în calitatea serviciilor. De asemenea, nu uita să verifici prognoza meteo înainte de plecare pentru că în funcție de vreme s-ar putea să schimbi complet conținutul bagajului tău.

Nu în ultimul rând, gândește-te la scopul călătoriei, la bucuria pe care o vei trăi în zilele de vacanță şi păstrează un spaţiu generos pentru amintirile frumoase!