Bagajul pentru city break – 7 lucruri pe care nu trebuie să le uiți

Te-ai săturat până peste cap de ședințe, emailuri și telefoane de la clienți? Ai nevoie urgentă de o vacanță? Dacă ți-ai planificat să pleci în curând într-un city break pentru a-ți reîncărca bateriile, noi vrem să îți luăm o bătaie de pe cap și să te ajutăm să-ți faci bagajul de vacanță.

Ok, să o luăm cu începutul. Ți-ai pregătit harta cu traseul obiectivelor pe care vrei să le vizitezi, ți-ai luat biletul de avion sau ai umplut rezervorul de benzină? Perfect, în loc să-ți iei 3 bagaje cu haine pe care cel mai probabil nu le vei purta, ci doar le vei căra inutil după tine, mai bine îți iei un troler în care să împachetezi inteligent toate lucrurile. În primul rând, pentru a fi sigur/ă că iei la tine lucrurile cu adevărat necesare ține cont de câteva aspecte: verifică starea vremii pentru a ști ce tipuri de haine să iei, ia în considerare mijlocul de transport (dacă mergi cu avionul ia-ți un troler care se încadrează în categoria bagaj de mână pentru a nu plăti costul bagajului de cală), fă-ți itinerarul de vacanță sau un plan de activități pe zile (dacă vei merge mult pe jos, în bagaj ar trebui să se regăsească pantofii sport, dacă în schimb mergi la un eveniment de gală, atunci nu uita de pantofii stiletto).

Așadar, iată 7 lucruri care ar trebui să se găsească în bagajul tău pentru city break:

1. Actele de identitate

Primele și cele mai importante lucruri care ar trebui trecute primele pe lista cu lucrurile necesare într-un city break sunt actele de identitate (cartea de identitate și pașaportul) și banii, respectiv cardurile. Pentru că dacă ai bani la tine îți poți cumpăra rapid de exemplu o periuță de dinți sau un șampon. Dacă ai de gând să închiriezi o mașină din orașul pe care vrei să-l vizitezi, nu uita și de carnetul de șofer.

2. Telefonul mobil

Deși credem că este puțin probabil să uiți tocmai obiectul de care cu greu te desparți în viața de zi cu zi, credem că ar trebui să-l verifici înainte de a pleca de acasă. Se poate ca din grabă și pentru că ai foarte multă încredere că mereu îl ai în geantă, să uiți să-l strecori în rucsacul cu care vei merge în călătorie. Îți dai seama cum ar fi o vacanță fără postările tale pe rețele de socializare în timp real?!

3. Medicamentele

Înainte de toate, dacă urmezi un tratament nu uita să-ți pui de la bun început în bagajul de vacanță medicamentele de care ai nevoie. Dar, reține că la aeroport, anumite medicamente pot fi respinse dacă nu ai rețeta medicală. Însă, analgezice, plasturi și medicamente pentru stare de vomă sunt de obicei acceptate.

4. Cosmeticele

Mai ales dacă folosești anumite produse cosmetice la care nu poți renunța pentru că ai o piele sensibilă, nu uita să se regăsească în bagajul pentru city break pentru a nu avea probleme la destinație. Dar, pentru că acestea ocupă de obicei mult spațiu și îngreunează bagajul, optează pentru produse în format de călătorie sau de dimensiuni cât mai mici. Dacă mergi cu un bagaj de mână în city break, nu uita că recipientele acceptate trebuie să aibă maximum 100 ml și să fie transportate într-o pungă transparentă. Ce nu ar trebui să uiți acasă este: periuța și pasta de dinți, crema hidratantă, balsam de buze, crema de protecție solară, gel antibacterian.

5. Un adaptor de priză universal

În primul rând, pentru a te asigura că gadgeturile de care ai nevoie în călătorie nu rămân fără baterie atunci când ți-e lumea mai dragă, încarcă-le la maximum chiar în ziua plecării și pune ulterior încărcătoarele într-o husă separată. Lucrurile se complică dacă mergi într-o țară care folosește prize diferite de România așa cum sunt: Marea Britanie, SUA, Australia sau Asia. Cel mai simplu este să ai un adaptor universal care se poate conecta la orice tip de priză și în care poți alimenta orice tip de device cu ajutorul unui cablu USB.

6. Accesorii de protejare a capului

La mare sau la munte, foarte cald sau dimpotrivă foarte frig, accesoriile de protejare a capului și a ochilor sunt mai importante decât crezi. Pe timpul verii, atunci când vizitezi orașul la pas mai toată ziua, probabilitatea să faci insolație este foarte mare. Protejează-ți capul și ochii de razele solare și nu uita să eviți orele când canicula se manifestă din plin. De asemenea, dacă mergi în city break în perioada iernii, în bagajul de vacanță nu ar trebui să lipsească o căciulă groasă și eventual o pereche de mânuși impermeabile.

7. Articole vestimentare potrivite vremii

Știm că articolele vestimentare sunt ultimele lucruri pe care le-ai putea uita din bagajul de vacanță, dar, atunci când vorbim de bagajul pentru city break, clar trebuie să gândești mult mai practic. Așa că vrem să-ți reamintim să mizezi pe haine multifuncționale pe care le poți purta în combinații diferite și nu uita să le adaptezi la starea vremii din orașul pe care ai de gând să-l vizitezi și la activitățile pe care ți-ai propus să le faci. Alege haine din materiale ușoare și care nu se șifonează, asta dacă nu ai de gând să cari fierul de călcat după tine și renunță la bijuteriile pretențioase care se pot deteriora în cazul unei posibile…înghesuieli.

Dacă mergi cu avionul nu uita de restricțiile la bagaje ale companiei aeriene cu care călătorești, mai ales dacă mergi doar cu bagaj de mână. În rest, dacă ai bifat toată lista de vacanță înainte de a ieși din casă, atunci nu-ți rămâne decât să te bucuri de moment și să te distrezi din plin!