Prima călătorie în cuplu, 5 lucruri de stabilit dinainte pentru a reveni cu amintiri frumoase

Un bilet pentru doi vă rog, către Insula Iubirii! Se spune că prima călătorie în doi poate întări legătura unui cuplu sau în același timp poate testa limitele unei relații, mai ales dacă partenerii nu locuiesc încă împreună. Indiferent că sunteți un cuplu de doar câteva luni sau că tocmai ce ați mâncat tortul de nuntă și vă pregătiți bagajul pentru prima vacanță în doi, pentru a vă întoarce cu amintiri frumoase din prima călătorie ar fi bine să vorbiți despre ce așteptări aveți.

Așa că, dacă te pregătești de prima vacanță împreună cu partenerul tău, iată lista noastră cu lucruri pe care ar fi bine să le stabilești dinainte pentru a vă întoarce mai îndrăgostiți ca niciodată:

1. Alegeți împreună destinația de vacanță, dacă nu e o surpriză bineînțeles

În situația în care prima voastră vacanță în doi nu este o surpriză din partea unuia dintre voi, cel mai bine ar fi să alegeți destinația de vacanță de comun acord. Dacă nu picați de comun acord din prima asupra destinației alegeți fiecare câte trei variante și vedeți dacă găsiți lucruri în comun. În general, pentru prima călătorie în doi se potrivesc destinațiile mai romantice, așa cum sunt celebrele capitale europene Paris, Londra, Madrid, Roma sau orașe despre care se știe că au o atmosferă aparte, care să vă permită să petreceți mult timp discutând pentru a vă cunoaște sau pentru a vă face planuri de viitor. Străduțe pietruite și liniștite unde să vă plimbați mână în mână, cafenele romantice unde să vă șoptiți la ureche cuvinte de dragoste, parcuri cu flori unde vă puteți bucura de o priveliște de vis, gândindu-vă la ce nume le veți da copiilor voștri.

Veneția este sinonim cu romantismul așa că momentele petrecute îmbrățișați într-o gondolă vă vor rămâne multă vreme în suflet, Parisul cu celebrul său Tour Effel se află în topul orașelor unde se fac cele mai multe cereri în căsătorie, iar Insula Santorini este destinația ideală pentru o lună de miere plină de pasiune. Deci, ce ați ales?

2. Pregătiți un itinerariu și consultați-vă permanent

Ca să evitați momentele stresante în care nu știți unde vă aflați și trebuie să întrebați în jur pentru a găsi hotelul sau locul de vizitat, pregătește din timp un itinerariu și consultă-te permanent cu partenerul tău. Citiți opiniile altora care au fost înainte în locul unde veți merge și voi pentru a preveni din timp eventuale neplăceri care v-ar știrbi din bucurie. Folosiți-vă de punctele tari ale fiecăruia pentru a avea parte de o primă călătorie în cuplu reușită. Poate că unul vorbește mai bine limba engleză și are abilitatea de a comunica ușor cu localnicii sau poate că altul se descurcă mai bine cu hărțile și orientarea în spațiu, ideea este să vă folosiți de atuurile fiecăruia pentru a fi amândoi implicați în vacanță.

3. Stabiliți de comun acord bugetul

Există cupluri unde banii sunt unul dintre principalele motive de ceartă și e normal dacă ne gândim că suntem diferiți și avem viziuni diferite asupra cheltuielilor. Dacă nu ați ajuns în acel punct al relației de cuplu în care să vă țineți banii la comun, atunci soluția ar fi să discutați de la bun început cum împărțiți cheltuielile. Cel mai simplu mod este să spuneți dinainte de a pleca ce buget aveți pentru vacanță și eventual să puneți mai apoi banii la comun, stabilind pe ce anume îi veți cheltui. Așa veți evita situațiile jenante în care unul se va simți constrâns, fie că vrea să consume la restaurant un meniu complet, în timp ce altul poate nu își permite decât un singur fel de mâncare sau unul vrea să viziteze toate muzeele și locurile importante de atracție turistică, în timp ce altul nu are bani decât de două sau trei. Dacă bugetul nu este o problemă pentru niciunul dintre voi, atunci nu vă rămâne decât fiecare să-și plătească pe cont propriu ceea ce dorește și să vă bucurați de o vacanță grozavă.

4. Spuneți lucrurile care nu vă plac

Este ușor să comunici atunci când vă plac aceleași lucruri, însă atunci când nu picați de acord evitați să dați ochii peste cap sau să oftați, ci mai degrabă spuneți fiecare calm și sincer ce părere aveți despre ce se întâmplă în timpul călătoriei. Poate te deranjează ca ea stă foarte mult la baie înainte să plecați în oraș să vizitați obiective turistice sau poate te deranjează că el vrea să te sărute în public, nici nu mai contează care sunt nemulțumirile, ideea este că trebuie să depășiți aceste blocaje dacă vreți să vă întoarceți cu amintiri frumoase din prima vacanță în cuplu. O vacanță nu înseamnă doar lucruri frumoase, ci poate însemna și surprize neplăcute așa că asigură-te că partenerul tău știe acele mici „secrete” de exemplu, alergiile, teama de zborul cu avion sau faptul că nu știi să înoți.

5. Alegeți restaurante de încredere

Unii spun că dragostea trece prin stomac, noi am adăuga și că este foarte important să mâncați din locuri sigure și restaurante de calitate din două motive: pe lângă faptul că veți avea parte de o atmosferă potrivită pentru a discuta, veți evita situațiile riscante de a avea probleme cu digestia. Nimic nu e mai neplăcut ca o vacanță în doi pentru vizitat și petrecut momente romantice să se transforme într-o vacanță în care unul îl îngrijește pe celălalt în camera de hotel.

Acestea fiind spuse, scoateți din bagajul de vacanță tot ce înseamnă posesivitate, gelozie, furie și egoism, și puneți la schimb relaxare, generozitate, umor și bună dispoziție. Dacă vă asigurați că ați luat aceste „lucruri” cu voi, cu siguranță din prima voastră călătorie în cuplu vă veți întoarce cu amintiri frumoase și vă veți face planuri pentru următoarea.