Tipuri de genți damă: 5 modele statement pentru orice garderobă

Tipuri de genți damă: 5 modele statement pentru orice garderobă

Intuim ce-ți trece acum prin minte: „Ia să vedem ce geantă îmi lipsește din colecție?” E normal, ca orice femeie pasionată de genți, nu poți rezista în fața tentației. Accesoriile au devenit parte importantă din stilul vestimentar al femeilor, așa că nu e de mirare că în prezent există o mulțime de modele de genți damă. Le vedem frumos rânduite în rafturile magazinelor.

Genți de damă de diverse mărimi, forme, culori, din piele naturală, piele întoarsă, ecologică, din material textil sau din paie, accesorizate cu pietre, paiete, mărgele sau fermoare decorative, gențile sunt clasificate după diverse aspecte: modul de prindere, formă sau stil. 

Vorbim de această dată de 5 tipuri de genți damă statement pentru orice garderobă, pe care le poți purta în diverse contexte: 

1. Geanta poștaș

Una dintre cele mai populare genți damă este geanta poștaș sau messenger, inspirată așa cum îi spune numele de la curierii care distribuiau corespondența și își doreau mâinile libere. Așa că, este  imposibil să nu o ai în propria garderobă. Deci, dacă îți dorești o geantă damă care să aibă un design interesant, dar la care să primeze funcționalitatea, află că geanta poștaș este cea potrivită. Este una dintre gențile cele mai practice deoarece oferă libertate de mișcare completă, datorită bretele lungi, ajustabile, purtate de-a lungul corpului peste piept. 

Pentru ca ținuta ta să iasă din banal, pentru un plus de culoare, alege un model de geantă poștaș colorată, așa cum este această geantă poștaș galbenă Bela, de la Ella Icon.

2. Geanta tote

Seamănă izbitor de mult cu geanta shopper, pentru că este de dimensiuni mari, dar este deschisă în partea de sus asemenea unei sacoșe, și este prevăzută cu două toarte. Este tipul de geantă mare, de impact, care poate reprezenta cheia unui outfit chic de zi, mai ales dacă nuanța pentru care optezi este una puternică.

Geanta tote are un format drept, încăpător, ceea ce o face ideal de purtat ca geantă office, deoarece poți lua cu tine o mulțime de lucruri, de la documente, agenda, laptop și multe obiecte personale. Este modelul de geantă preferat de femeile active care au nevoie de o geantă elegantă de dimensiuni mari.

De cele mai multe ori, gențile tote sunt prevăzute și cu baretă detașabilă de umăr, ceea ce îți va permite să le porți asemănător cu o geantă poștaș, astfel încât să nu fie cărate în mână. Formatul fiind înalt și mai puțin lat decât la gențile shopper, gențile tote asigură un avantaj optic femeilor cu o siluetă mai corpolentă.

3. Poșeta plic

Poșetele sunt gențile de mici dimensiuni ușor de purtat în plimbări de relaxare, atunci când nu vrei să cari după tine decât lucrurile esențiale. De asemenea, dacă modelul de geantă plic este unul elegant, sofisticat, atunci va fi potrivită la o ținută de seară. Acest model de geantă compensează la capitolul delicatețe de aceea este perfect pentru femeile minione pe care le avantajează, fiind adesea asortat cu haine subțiri, așa cum sunt rochiile vaporoase de vară.

Suficient de încăpătoare încât să poți avea la tine portofelul, telefonul și cheile, poșeta plic este perfectă și pentru întâlnirile cu prietenii în oraș sau pentru o rundă de shopping prin magazine, mai ales dacă modelul dispunde de o baretă lungă. Propunerea noastră este acest model de geantă plic roz pudrat Alisa pentru a-ți scoate în evidență latura feminină și romantică.

4. Geanta tip servietă

Perfectă pentru orice ținută office, servieta este în primul rând un tip de geantă cu design sobru, minimalist. Există modele de geantă servită de dimensiuni mari, care îți oferă posibilitatea să îți iei mereu la tine laptopul, agenda și tot ce ai nevoie pentru o zi reușită la job. Însă, există și modele de servietă mai mici, așa cum este geanta de damă mară Karen, cu sistem de închidere tip cataramă.

Pentru o ținută office potrivită unui mediu de lucru formal, alege un model simplu și o culoare de bază, deoarece se va asorta cu mai multe piese din garderobă și cu siguranță acesta este un accesoriu pe care îl vei avea aproape zilnic cu tine. O servietă simplă și elegantă va inspira profesionalism și-ți va completa stilul vestimentar.

5. Clutch sau poșeta de seară

În modă, clutch înseamnă o poșetă cu structură rigidă, de mici dimensiuni, decorată cu pietre strălucitoare, paiete sau mărgele, care poate fi purtată exclusiv la petreceri. Clutch-ul a devenit un accesoriu statement în ținuta de petrecere care de multe ori ia locul altor accesorii de impact precum bijuteriile. Acest tip de poșetă strălucitoare nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunei femei, mai ales dacă stilul vestimentar este unul minimalist. 

Chiar dacă vorbim de o geantă mică, de multe ori aproape cât o palmă, într-un clutch ar trebui să-și găsească loc cel puțin rujul, pudriera și, cu puțin noroc, și telefonul. Aceste genți de mici dimensiuni sunt adesea purtate în mână, dar sunt prevăzute uneori cu bareta de tip lanț, care nu le știrbesc deloc din eleganță. 

Acest model de geantă casual Hazel cu cataramă metalică, de mici dimensiuni, este varianta perfectă pentru a fi purtată drept clutch sau pe umăr la o petrecere cocktail de zi, la club sau la o ieșire cu prietenii în oraș.  

Se spune că o femeie ar trebui să deseneze un curcubeu cu gențile pe care le are. Nu știm dacă tu ți-ai completat toate culorile curcubeului, însă dacă ai nevoie de inspirație în alegerea unor modele statement pentru garderobă, ce spui să arunci o privire printre gențile Ella Icon