Bagajul de vacanță pentru familiile cu copii: ce nu trebuie să uiți acasă

Bagajul de vacanță pentru familiile cu copii: ce nu trebuie să uiți acasă

Să pleci cu copiii în vacanță este similar cu a sări cu parașuta, adică adrenalină la maximum. Eh, poate că am exagerat puțin, dar cei „pățiți” știu că se întâmplă ca abia ajunși la destinație copilul să facă febră, să-și facă o julitură sau să spună că-l doarte burtica. Tocmai de aceea, în bagajul de vacanță al familiei un lucru clar nu trebuie să lipsească: trusa cu medicamente. 

Așadar, considerând că e de la sine înțeles că veți lua un troler mare și încăpător, sau poate chiar două trolere mari, iată ce ar trebui să conțină bagajul de vacanță pentru familiile cu copii:

1. Trusa cu medicamente

Chiar dacă probabilitatea să găsiți o farmacie la destinație este mare, bănuim că nu ați vrea să dați banii de vacanță pe un termometru nou sau pe medicamente pe care le ai deja acasă. În plus, există riscul ca micuțul să facă febră pe timpul nopții sau să aibă nevoie de săruri de rehidratare, iar locația unde este amplasat hotelul sau pensiune unde stați pe timpul vacanței să fie foarte departe de o farmacie deschisă și pe timpul nopții.

Nici nu încape îndoială ca din trusa cu medicamente pentru vacanță să lipsească pastilele copilului dacă acesta suferă de o boală cronică și urmează un tratament sau batista sugarului dacă vorbim de un bebeluș.

De asemenea, dacă este prima vacanță cu copilul luați în calcul că micuțul ar putea suferi de rău de mișcare, așadar întrebați medicului sau farmacistul dacă vârsta îi permite și care este dozajul corect în cazul administrării de medicamente antivomitive.

Alte două produse importante din vacanța cu copiii sunt: crema cu factor de protecție solară și spray-urile sau loțiunile împotriva țânțarilor și căpușelor, indiferent dacă veți merge la mare sau la munte.

Pe scurt, din trusa cu medicamente pentru vacanța cu copiii nu ar trebui să lipsească: termometru, antitermic, antivomitiv, antibiotic spectru larg recomandat de pediatru, săruri de rehidratare, probiotice, plasturi, loțiune repelentă. 

2. Suficient de multe haine

Anotimpul și vârsta copilului influențează foarte mult numărul hainelor pe care le vei pune în bagajul de vacanță. Copiii mici se murdăresc foarte ușor, transpiră, se udă, de aceea au nevoie de mai multe haine decât adulții. În plus, dacă vorbim de un bebeluș, în bagaj vor intra și scutece, păturica de schimbat și eventual păturica cu care doarme, mai ales dacă este obiectul de confort.

Regula de bază este că pentru fiecare zi trebuie să existe un rând de haine, respectiv un tricou sau o bluză cu mânecă lungă, în funcție de vreme, pentru copiii mici însă ar trebui să existe cel puțin două schimburi pe zi.

Dacă este vară, atunci lucrurile sunt ceva mai simple pentru că hainele sunt subțiri, vaporoase, nu ocupă foarte mult loc, costumele de baie fiind de nelipsit. Iarna, lucrurile se complică puțin deoarece puloverele groase și costumele de ski vor umple foarte repede trolerul. O variantă excelentă pentru bagajul de vacanță este un set de două trolere mare și mic pentru a separa hainele copilului de cele ale adulților.

3. Trusa cu produse de igienă

Aici intră atât produsele de igienă ale copilului (cele pe care le folosiți de obicei la igiena zilnică și pe care pielea copilului le tolerează), mai ales dacă vorbim de o vârstă mică, dar și produsele pentru adulți dacă aveți preferințe și nu vă place să folosiți cosmeticele oferite de hotel.

Ce nu ar trebui să lipsească din trusa de cosmetice din bagajul de vacanță: pastă și periuțe de dinți, șampon și gel de duș, cremă eritem fesier și loțiune hidratantă după baie (bebeluș), demachiant, crema de bărbierit, aparat de ras, ser fiziologic, crema epilatoare, șervețele umede și uscate, șervețele dezinfectante, parfumuri și trusa de machiaj a mamei. 

Tot în cazul în care mergeți cu un bebeluș în vacanță care bea lapte la biberon, nu uitați de burete și detergent de vase, eventual într-un recipient mai mic.

4. Cărți și jucării 

Timpul petrecut pe drum, statul într-o cameră de hotel, cât și la destinație, pe munte sau la plajă, înseamnă momente în care trebuie să găsești diverse activități pentru a petrece timpul.

Așadar, în bagajul de vacanță pentru întreaga familie pentru petrecerea timpului liber sau în momentele de așteptare ar trebui să existe: cărți de citit și cărți de povești pentru copii, caiete cu activități sau cărți de colorat, jucării interactive, puzzle-uri mici, cd-uri cu cântecele preferate, jucării pentru nisip, role sau trotinetă (dacă este posibil) și mai ales jucăria preferată a copilului. 

5. Obiecte suplimentare

În funcție de tipul de vacanță, dacă este de relaxare sau de vizitat, în funcție de destinație, dacă este la mare, la munte sau în centrul unei metropole, și de vârsta copilului, vor exista și obiecte suplimentare care nu ar trebui să lipsească din bagajul de vacanță.

Dacă vorbim de un bebeluș, atunci portbebe-ul sau manduca e în cap de listă, poate chiar un cărucior sport sau pătuț pliabil dacă bebelușul are un anumit ritual de somn. 

Pentru un copil mai mare, jucăriile de exterior precum mingea, paletele de tenis, chiar trotineta sau rolele, sania respectiv colacul de apă și jucăriile pentru nisip sunt importante pentru o vacanță reușită. Tot în categoria lucrurilor opționale intră aparatele de coafat și feonul dacă hotelul unde veți sta nu dispune de acest produs.  

Nu în ultimul rând, ar trebui să aveți la îndemână o geantă pentru drum, fie un rucsac încăpător, fie o geantă de voiaj, în care să puneți lucrurile de care aveți nevoie până ajungeți la destinație.

Indiferent de mijlocul cu care călătoriți, mașină personală, autocar sau avion, în geanta de voiaj pentru drum trebuie să se găsească un rând de haine pentru copil, scutece și suzeta, gustări de drum, apă, șervețele umede și uscate, o carte și o jucărie. O să vă fie foarte utilă și veți evita să răscoliți trolerul cel mare în căutarea unui tricou pentru copilul care a vărsat apa în timpul călătoriei.

Dacă sunteți genul de familie care pleacă în vacanță cu „casa în spinare”, pe Ella Icon veți găsi trolere mari și rezistente sau un set de două trolere, mare și mediu sau mare și mic, în care să repartizați lucrurile pe categorii, pentru ca nimic să nu vă umbrească bucuria vacanței.